Inspiration & Kunskap

Att testa på riktigt!

”Jag vill lösa saker. Stänga projekt. Komma vidare!” så beskriver hon själv sina främsta drivkrafter, vilket kunderna såklart inte har något emot.

Monica älskar att fördjupa sig i nya och okända problem. Därför är det kanske inte så konstigt att hon studerat till programmerare i USA och efter att hon jobbat ett antal år med programmering, jobbade hon med test, test- och projektledning i många år innan hon började som konsult på ADDQ. Att börja som programmerare passade Monica bra för som programmerare arbetar man ju dagligen med nya utmaningar och att se till att försöka lösa dem. Vilket också numera är Monicas vardag som konsult.

Som testledare försöker Monica undvika att simulera verkligheten, vilket är lite av en paradox, då det ju är det som testning till stor del går ut på. Men hon menar att resultaten nås både snabbare, säkrare och mer effektivt, om man istället för att simulera, använder verkligheten – om än i en semisimulerad kontext.

Genom åren i sin karriär som testledare har Monica bland annat skickat ut medarbetare i skog och mark bland mobilmaster för att på riktigt testa roamingtjänster – istället för att bara göra det i mjukvaran och vidare har hon i ett projekt lagt in sin egen hemadress i ett inkassosystem för att se att de fysiska breven verkligen nådde fram. Och det gjorde de. I mängder. Gissa om det blev pinsamt att möta brevbäraren! Alltid under devisen

Det bästa sättet att få reda på om något funkar som det ska är att testa det på riktigt!”.

Monica är inte rädd att kasta sig in i projekt, även när det gäller produkter som hon helt saknar erfarenhet kring. Det är en egenskap som hon odlat både under sin tid som programmerare och under sin karriär, men som hon också haft med sig från sin uppväxt.

Jag börjar se hur jag själv liknar min far mer och mer. Han var också alltid helt orädd när det kommer till att kasta sig in i det okända och när man har gjort det tillräckligt ofta, blir det som en trygghet. Och då blir det också en tillgång för kunderna.” avslutar Monica och rusar vidare för att ta sig an ett nytt spännande projekt.

Är du på jakt efter specialister som kan hjälpa dig med kvalitetssäkring på bästa sätt kontakta Monicas coach Anna, eller om du är nyfiken på hur det är att jobba med oss på ADDQ så får du gärna höra av dig till Monica – lite som att testa på riktigt!

Anna Andrae, tfn 070 – 536 96 35,  e-post anna.andrae@addq.se
Monica Boman, tfn 073 – 517 30 50, e-post monica.boman@addq.se

 

Skrivet av

Marie Sundbom

driver kommunikation, employer experience och marknadsfrågor på ADDQ. Hon blir extra lycklig av att utvecklas tillsammans med andra, när hjärtat får ta mest plats och när vi ser varandras olikheter som en styrka för att skapa en fantastisk helhet.

Prenumerera för mer nyheter och inspiration