Coachning av utvecklare och högre kvalitet - så hjälpte ADDQ MRG Gametek

Press release

The Climate is a hot topic, which is why we need to find new sustainable ways to create energy.

 MRG Gametek är en snabbväxande, innovativ iGamingkoncern som grundades 2007 under namnet Mr.Green. De har sajter såsom Mr.Green, Mama Mia bingo, Vinnarum Casino och bertil. MRG Gametek blev snabbt ett starkt varumärke i Europa och finns idag i ett flertal länder och expanderar fortfarande. I det här blogginlägget kan du läsa om hur vi hjälpte MRG Gametek att höja kvaliteten och säkerställa de tester som behövs för att garantera hög funktionalitet på sajten, även under högtryck. 

Viktor Johansson jobbar som QA Manager på MRG Gametek där han leder en grupp QA coacher. Han säger att QA är viktigt ur flera aspekter, för deras del handlar det till exempel mycket om att det finns flera saker som måste vara på plats när det är dags att lansera i ett nytt land.  

- Det är viktigt att ha QA med sig redan från start. Dels för att kunna säkra upp kvalitet tidigt, men även för att stämma av olika regleringar. Legal och compliance-frågor till exempel.

Men QA är förstås viktigt av flera anledningar. Dagens snabba tempo ställer höga krav på de som jobbar inom QA och test, och det är nästintill omöjligt att hinna med ibland när det går så fort. I kombination med detta behövde MRG Gametek viss hjälp med automatisering, men ville även få sina team att ta ett större ansvar inom QA. Det var då ADDQ kom in i bilden. 


Samarbetet med ADDQ

Stefan Nerby är konsult på ADDQ och har många års erfarenhet av QA och test. Han började på MRG Gametek i april 2018 där han jobbar i två enskilda team. Hans arbetsuppgifter består dels i att coacha utvecklarna att tänka mer kvalitetsdrivet, dels att se över och säkerställa resultatet av API-tester och UI-tester. 

“ADDQ stöttar oss genom att tillhandahålla konsulter som verkligen förstår vad kvalitet och test innebär i en framåttänkande och agil miljö", säger Viktor.

MRG Gametek har i vissa perioder, till exempel under större sportevenemang ett högt tryck på sajten, och då är det extra viktigt att sajten fortfarande står pall och kan fortsätta garantera hög kvalitet och samma säkerhet för kunderna som alltid, något som Stefan hjälper till att säkerställa. 

Sammanfattning 

I en tid som idag behöver företag skeppa kod snabbare än någonsin, vilket ställer höga krav på alla som jobbar inom QA och test. Stefan Nerby är konsult på ADDQ och jobbar just nu på plats hos MRG Gametek där han coachar utvecklare att tänka mer kvalitetsinriktat, och hjälper till med API-tester och UI-tester. 

Ladda ner vår casefilm för att höra mer om samarbetet, vad vi har hjälpt MRG Gametek med och vilket resultat det har gett. 

 

Se vår casefilm - så hjälpte ADDQ MRG Gametek

Vi rekommenderar också

Newsletter Signup Read more