Inspiration & Kunskap

Inspirerande läsning till dig som funderar på att anlita en konsult inom test eller QA

Att anlita en konsult har många fördelar, en av dem är att en ny person som kommer in till ditt företag utifrån kan ge nya infallsvinklar och perspektiv på era utmaningar. I det här blogginlägget har vi samlat inspirerande läsning för dig som funderar på att anlita en konsult inom test eller QA. Behöver du hjälp med test, krav, prestanda eller utveckling och funderar på att anlita en konsult? Då tycker jag att du ska läsa detta som bland annat innehåller tips på vilka fördelar som finns med att anlita en extern testare och vad som är bra att tänka på för att maximera resultatet av samarbetet. Du hittar även två av våra casefilmer där våra kunder MRG Gametek och Biotage berättar om hur vi på ADDQ har hjälpt dem med QA coachning och testarbete. 

1. 7 anledningar till att anlita externa testare


Att anlita en extern testare har som sagt många fördelar, att du får in ett par nya ögon som kan ge nya infallsvinklar är bara en av dem. Men det innebär också att du får tillgång till stor kompetens, inte bara i form av konsulten själv, utan även genom personens kollegor. Läs blogginlägget för ytterligare anledningar till att anlita externa testare. 


2. 3 saker att tänka på när du ska anlita en konsult


Ja, det finns många anledningar till att anlita externa konsulter. Men för att få ett så bra resultat som möjligt av samarbetet finns det några saker som är viktiga att tänka på innan du bestämmer dig för att anlita en konsult. Till exempel så är det oerhört viktigt att du hittar rätt person, vilket ibland är lättare sagt än gjort. Här kan du läsa hela blogginlägget för fler tips om vad du ska tänka på. 


3. Coacher av utvecklare och - så hjälpte vi MRG Gametek

 

Vi på ADDQ har kunder inom många områden och har ett flertal experter inom test och utveckling. En av våra konsulter, Stefan Nerby, jobbar idag hos MRG Gametek, där en av hans uppgifter är att coacha deras utvecklare att tänka mer kvalitetsdrivet. Samarbetet har bland annat lett till att MRG Gameteks produkter har fått högre kvalitet. Klicka här för att se hela caset där Viktor Johansson, QA Manager på MRG Gametek berättar mer om vårt samarbete och vilka resultat det har gett. 


4. Så hjälpte vi Biotage med testarbetet och mer strukturerade processer


Biotage är ett svenskt företag som erbjuder sina kunder hållbara lösningar inom separation och syntes, till exempel för läkemedelsutveckling och analys. Under förra året arbetade Biotage med ett av sina största utvecklingsprojekt hittills vilket för dem innebar en del förändringar. Vår konsult Sanna började då jobba på Biotage och har under projektets gång hjälpt dem med testarbetet och mer strukturerade processer. Se casefilmen där Anders Wessman berättar mer om Biotages utmaningar, vårt samarbetet och resultatet.


5. Loadcoader - Hemmaprojektet som blev ett prestandaverktyg


Att prestandatesta är viktigt av flera anledningar, men prioriteras dessvärre bort ibland. En av anledningarna till det är att prestandatest har halkat lite efter i utvecklingen de senaste åren, jämfört med övrig test och utveckling. Stefan Vahlgren jobbar som prestandatestare på ADDQ och har ett brinnande intresse för teknik.

- Jag har många gånger svurit över gamla verktyg och känt att vi som jobbar med prestandatest har fått uppfinna hjulet om och om igen, säger han. 

Stefans stora intresse för teknik och prestanda ledde till att han satte igång med att skapa ett nytt verktyg, prestandaverktyget Loadcoder. Läs mer om hemmaprojektet som blev ett prestandaverktyg i blogginlägget. 

Sammanfattning 

Stor expertis, nya infallsvinklar och ett stort nätverk av kollegor som sitter på ytterligare kompetens är några av fördelarna med att anlita en konsult. Men det är också viktigt att ha full koll på vad du behöver hjälp med och att du hittar rätt person för uppdraget. I det här blogginlägget har vi samlat några inspirerande inlägg för dig som funderar på om en konsult är rätt väg för dig och dina behov. 

Vi vill gärna höra mer om dina utmaningar! Vad sägs om ett möte? Vi lovar att bjuda på kaffe! 

Boka ett möte med oss!

 

Skrivet av

Marie Sundbom

driver kommunikation, employer experience och marknadsfrågor på ADDQ. Hon blir extra lycklig av att utvecklas tillsammans med andra, när hjärtat får ta mest plats och när vi ser varandras olikheter som en styrka för att skapa en fantastisk helhet.

Prenumerera för mer nyheter och inspiration