Inspiration & Kunskap

Våra fem mest lästa blogginlägg inom coachning och management

Vi har nu hunnit publicera en del blogginlägg och tycker att det är väldigt roligt att kunna erbjuda dig intressant och relevant innehåll som vi hoppas att du får användning för i ditt dagliga arbete. I det här blogginlägget listar vi våra fem mest lästa blogginlägg i kategorin coachning och management.


Så hjälpte vi MRG


Våra fem mest lästa blogginlägg inom coachning och management: 


1. Den snabba utvecklingen kräver annat fokus för QA Managern 

Idag sker det mesta i rasande fart, vilket ställer höga krav på att hänga med i svängarna. Metoder, trender och arbetssätt blir snabbare än någonsin föråldrade när nya saker hela tiden dyker upp. Som QA Manager idag måste du alltså vara på tårna, ständigt redo att anpassa dig efter den ständigt föränderliga verkligheten. Den snabba utvecklingen kräver också fler utforskande aktiviteter, vilket i sin tur ställer krav på QA Managern att ha djupare kunskaper om just utforskande test och större medvetenhet kring varför det är så viktigt. 

2. 5 faktorer som är viktiga för millennials när de söker jobb

Om några år beräknas en stor del av arbetsmarknaden att bestå av den generation som kallas för millennials, generellt sett personer födda mellan 1982 till 1994. Men redan nu befinner sig en stor del av den här generationen på arbetsmarknaden och de ställer helt andra krav på sina arbetsgivare än den äldre generationen generellt gör. Till exempel så är faktorer såsom kultur, företagets värderingar, moderna arbetsmiljöer och möjligheten till flexibelt arbete viktiga för den här generationen.

3. QA Manager  - så blir du en bra teamleader 

Tidigare, i den planerande världen, låg QA Managerns främsta fokus på att se till att teamet gjorde vad de skulle enligt en detaljerad kravspecifikation. Men idag ser det annorlunda ut. Idag behövs istället i allt större utsträckning personer som kan coacha, stötta och utveckla sitt team, både som team och på individnivå. I det här blogginlägget ger vi dig därför fyra tips för hur du blir en bra teamleader. 

4. Så viktigt är det att komplettera varandra i teamet 

Att skapa ett starkt utvecklingsteam är ofta lättare sagt än gjort eftersom det inte bara är kompetenser som ska komplettera varandra, det ska även personligheter, mindset och erfarenheter göra. I det här blogginlägget tittar vi närmare på varför det är så viktigt att komplettera varandra och vilka risker som finns om det inte riktigt fungerar. 

5. Effektivisera din arbetsdag - tips från en agil konsult!

Många arbetsdagar går till stor del åt till möten, att rusa emellan dem, svara på mejl och sedan vips så är arbetsdagen slut. Det kan lätt göra att det känns som att någonting annat inte hinns med. I det här blogginlägg har vi tagit hjälp av vår kollega Deni som delar med sig av flera metoder för att strukturera och balansera arbetsdagarna. Restid som egentid och bra kommunikation är några av dem. 

Sammanfattning

Nu har vi på ADDQ bloggat ett tag och det är alltid lika intressant att kika på vilka inlägg som ni tycker är mest intressanta. Den här gången har vi fokuserat på inlägg som tillhör kategorin "coachning och management" och på listan finns bland annat blogginlägg som handlar om vilka faktorer som är viktiga för millennials när de söker jobb och tips för hur du effektiviserar din arbetsdag. 

I en av våra casefilmer berättar vår kund MRG Gametech hur vi på ADDQ hjälpte dem att kvalitetscoacha deras utvecklare och på så vis höja kvaliteten på deras produkter. Ladda ner den här!

Se vår casefilm - så hjälpte ADDQ MRG Gametek

 

Skrivet av

Marie Sundbom

driver kommunikation, employer experience och marknadsfrågor på ADDQ. Hon blir extra lycklig av att utvecklas tillsammans med andra, när hjärtat får ta mest plats och när vi ser varandras olikheter som en styrka för att skapa en fantastisk helhet.

Prenumerera för mer nyheter och inspiration