Inspiration & Kunskap

Våra fem mest lästa blogginlägg inom test

I det här blogginlägget listar vi fem av våra mest lästa blogginlägg inom test. Vi hoppas att du kan inspireras av detta i ditt arbete som QA Manager!

 Annat fokus för dagens QA Managers, viktiga faktorer för millennials när de söker jobb och vikten av rätt kompetenser i utvecklingsteamen handlar några av våra mest lästa blogginlägg om. Här hittar du resten av listan. 

Ladda ner vår checklista - Så tar QA Managern plats i förarsätet 


1. Den snabba utvecklingen kräver annat fokus för QA Managern 

De senaste åren har utvecklingen gått i en rasande fart och ser inte ut att slå av på takten. Det ställer förstås nya krav på alla som jobbar inom test, då arbetsmetoder, processer och kulturer måste hänga med i svängarna för att hålla sig på marknaden. Detta har också gjort att fokuset för dagens QA Managers har ändrats, idag är det större fokus på utforskande aktiviteter vilket gör att det behövs en bredare och djupare kompetens på området. 

2. Därför är testorganisationer kvar i den planerande världen 

Det planerande arbetssättet bygger på att det från start skapas en detaljerad projektplan, där utvecklarna sedan utifrån den allokerar de resurser som behövs till projektet. Trots att det här arbetssättet innebär en del utmaningar i relation till dagens snabba utveckling är det många organisationer som fortfarande befinner sig i den här världen. I det här blogginlägget tittar vi närmre på några vanliga anledningar till det. 

3. 5 faktorer som är viktiga för millennials när de söker jobb

År 2025 beräknas 75 procent av arbetsmarknaden bestå av så kallade millennials, vilket är en stor anledning till att det är hög tid att börja fundera på vad den här generationen söker efter hos en arbetsgivare. De ställer nämligen helt andra krav på sina arbetsgivare, bland annat värderar de en stark företagskultur högt och är måna om en bra balans mellan jobb och privatliv. 

4. Fördjupad kompetens för testare och utvecklare kommer krävas i framtiden 

Ytterligare en sak som har förändrats de senaste åren i takt med den snabba utvecklingen är att kraven på testare och utvecklare ökat. I en tid som idag, när kraven på en snabb time-to-market är högre än någonsin blir det avgörande att medlemmar i teamet kan hantera både test och utveckling i viss mån för att hålla uppe tempot. 

5. Vikten av rätt kompetenser i utvecklingsteamen 

Personliga egenskaper, rätt mindset och rätt kompetenser är alla tre saker som spelar in när det är dags att skapa ett utvecklingsteam. Något som är en vanlig utmaning för många av dagens QA Managers. Samtidigt så är rätt kompetenser i teamen en förutsättning för att lyckas med utvecklingsarbetet i framtiden. I det här blogginlägget kan du läsa mer om varför det är så viktigt och vilka risker som finns om kompetens saknas. 

Sammanfattning 

I det här blogginlägget har vi listat fem av våra mest lästa blogginlägg inom test. Högt upp på listan finns blogginlägget som handlar om att fokuset för dagens QA Managers har skiftat mycket jämför med för 10 år sedan. Men där finns även blogginlägg som handlar om viktiga faktorer för millennials när de söker jobb. 

Idag är det viktigare än någonsin att hänga med i svängarna och hålla sig uppdaterad på marknaden. Det finns många tips och trix för QA Managern som vill ta platsen i förarsätet och behålla den, du hittar några av dem i vår checklista!

New call-to-action

Skrivet av

Marie Sundbom

driver kommunikation, employer experience och marknadsfrågor på ADDQ. Hon blir extra lycklig av att utvecklas tillsammans med andra, när hjärtat får ta mest plats och när vi ser varandras olikheter som en styrka för att skapa en fantastisk helhet.

Prenumerera för mer nyheter och inspiration