Värdet av continuous - därför kan du inte blunda längre

Även om det har pratats en hel del om continuous de senaste åren så är det fortfarande ett område som är nytt för många företag. Man vet inte riktigt vad det är, hur det fungerar eller varför det är viktigt att börja fundera på det. Och det som främst brukar nämnas kopplat till continuous är att det möjliggör betydligt snabbare leveranser till slutanvändaren, men anledningarna är flera.

Vi har tidigare skrivit om hur continuous integration och continuous delivery fungerar, två vanliga metoder inom continuous. I grund och botten bygger det mycket på teknik och många begrepp liknar varandra, vilket inte gör det helt lätt att hålla koll på allt om du är ny på området. I det här blogginlägget tittar vi på hur kontinuerlig utveckling ger snabbare leveranser i praktiken, hur det leder till bättre produkter och hur ett modernt arbetssätt som continuous kan hjälpa till att attrahera ny kompetens.

Snabbare leveranser  

Den främsta fördelen med att jobba med continuous är att det möjliggör betydligt snabbare leveranser till kund, något som det hela tiden ställs högre krav på idag när allt går fort. Continuous som arbetssätt gör att du kan släppa mindre releaser ofta, kanske fler gånger om dagen, eller till och med i timmen. Det i sin tur möjliggör dessa snabba leveranser som slutanvändaren idag förväntar sig. Det går inte längre att blunda för att de företag som kommer lyckas leverera affärsnytta snabbast är de som kommer överleva längst i dagens hårda konkurrens. 

Bättre produkter med kontinuerlig utveckling  

Genom kontinuerlig utveckling kan du även få en bättre produkt, vilket borde vara en viktig parameter i varje fall där du jobbar med mjukvara som går till en slutanvändare. Dagens konsumenter är otåliga och blir hela tiden mer kräsna, vilket ställer höga krav på att skapa riktigt bra produkter för att ha en chans att överleva på marknaden. Men för att lyckas skapa en så bra produkt som möjligt måste du kontinuerligt prova och utvärdera ditt arbete, vilket continuous möjliggör. Här jobbar du hela tiden med en liten bit kod i taget, vilket reducerar riskerna för omfattande konsekvenser om något går fel. Men framför allt gör det att du får snabbare feedback på hur produkten fungerar. Det blir även enklare att göra A/B-tester, eftersom du släpper releaser ofta som du sedan kan testa. Resultatet av A/B-testerna kan sedan ge dig tydliga resultat på vad som fungerar bäst för slutanvändaren och hela tiden hjälpa dig att förbättra och optimera produkten, en liten bit i taget. 

Moderna arbetssätt attraherar kandidater

Medan lön och andra förmåner ofta låg högst upp på önskelistan tidigare när man sökte jobb så har teknik och verktyg nu tagit sig högre upp på listan för faktorer som är viktiga för oss på jobbet. Många som idag jobbar inom continuous brinner för sitt yrke och deras främsta drivkrafter är möjligheten till ständiga utmaningar och utveckling. De vill jobba med ny teknik och intresserar sig i första hand för företag som ligger i framkant på området. Det ställer förstås också krav på företag att kunna erbjuda detta för att ses som en attraktiv arbetsgivare, något som är ännu viktigare i en bransch där företag idag mer eller mindre "sliter" i duktiga kandidater.

Sammanfattning  

Continuous som begrepp är fortfarande nytt för många, men faktum är att det börjar bli svårt att blunda för att det snart kommer bli ett måste för företag att gå åt det hållet. Speciellt om du jobbar med mjukvarurutveckling av produkter som ska gå till en slutanvändare. Genom att arbeta continuous får du möjlighet att leverera snabbare till kund, skapa bättre produkter och bli en mer attraktiv arbetsgivare.

Vill du veta mer om kontinuerlig utveckling? Vilka effekter det kan ge organisationer och hur man påbörjar en förflyttning för att uppnå dessa. Här kan du ta del av vårt inspelade webinar där Viktor pratar om det kontinuerliga arbetssättet som inkluderar CI, CD och CQA (Continuous Quality Assurance) och att det snart kommer vara nästintill ett måste för organisationer att gå åt det hållet. Speciellt om du jobbar med mjukvaruutveckling av produkter som ska gå till en slutanvändare.
Kategori:Teknik

New call-to-action

Alla blogginlägg

Vi rekommenderar också