Inspiration & Kunskap

Våra fem mest lästa blogginlägg om continuous

I det här blogginlägget har vi samlat våra fem mest lästa blogginlägg som handlar om continuous. På listan hittar du bland annat inlägg som handlar om den kontinuerliga cykelns 6 C:n, den växande shift left-trenden och viktiga saker att tänka på innan du kan ta steget mot kontinuerlig utveckling. 


1. Continuous integration och continuous delivery - så funkar det 

Tankar som continuous har funnits med inom mjukvaruutveckling länge, men har först på senare år blivit en egen disciplin, fått bättre verktygsstöd och används idag av allt fler. Men fortfarande är det ett ganska nytt begrepp för många. Det är ett modernt och flexibelt arbetssätt som möjliggör snabba leveranser till kund, något som det hela tiden ställs högre krav på. I det här blogginlägget skriver vi om hur continuous integration och continuous delivery fungerar. 


2. Förstå den kontinuerliga cykelns 6 C

Att förstå den kontinuerliga cykelns (eller DevOps-cykelns) 6 C:n och se till att automatisera mellan dessa steg, kommer att vara den största utmaningen och främsta målet för många IT-chefer under de kommande åren. I det här blogginlägget har vi därför listat dessa och ger dig en kortare förklaring kring varje C och vad de innebär. 

 

3. Shift left och reducera antal buggar från början

Du har förmodligen hört talas om shift left-trenden, en trend som rör hela mjukvaruindustrin och som innebär att förflytta sig längre åt vänster i utvecklingskedjan, närmare utveckling. Det här möjliggör att hitta och ta bort buggar tidigare, närmare införingspunkten och alla vet att det är billigare att ta bort buggar tidigare. Läs blogginlägget om shift left-trenden här. 

 

4. Värdet av continuous - därför kan du inte blunda längre

Det blir hela tiden svårare för företag att blunda för att utvecklingen går allt mer åt det kontinuerliga hållet. För företag som jobbar med mjukvara som ska gå till en slutanvändare kommer det snart bli oundvikligt att jobba på det här sättet för att överleva dagens tuffa konkurrens. Läs mer om värdet av continuous här och varför du inte kan blunda för det längre. 

 

5. Tre viktiga saker att tänka på innan du tar steget mot continuous

Att byta ut ett arbetssätt mot något som "alltid har fungerat" kan vara lättare sagt än gjort. Att dessutom För att ta steget mot continuous krävs det att du har vissa saker på plats. Arbetssättet i sig kräver en hel del teknik och du behöver ha vissa verktyg på plats innan du kan ta steget mot den kontinuerlig utveckling. Men det krävs även ett bra samarbete i teamen och att ni alla vet varför ni ska byta arbetssätt. 

 

Sammanfattning 

Continuous är ett flexibelt arbetssätt som möjliggör snabbare leverans till slutanvändare, något som det i dagens hårda konkurrens ställs väldigt höga krav på. I det här inlägget har vi samlat våra fem mest lästa blogginlägg som handlar om continuous, där vi bland annat hittar inlägg om vad du behöver tänka på för att ta steget mot kontinuerlig utveckling och hur continuous integration och delivery fungerar. 

 

Att ha en mer holistisk syn och att optimera mer än bara ett steg i utvecklingscykeln är nödvändig för att skapa effektivitet och för att hjälpa oss gå från idé till kundanvändning på några dagar, eller till och med timmar, utan att bygga kvalitetsskuld. Continuous är ett bra arbetsätt för det genom att tillåta moderna metoder och tekniker från flera discipliner, vara skalbar, anpassa sig till miljön och fokusera på affärsvärde.

Det finns några bra första steg eller indikationer på att man är på rätt väg om man vill röra sig mot Continuous. När det gäller området test och verifiering har vi tagit fram en modell som ger er en snabb och enkel beskrivning av din organisations mognadsgrad i Continuous-världen.

Svara på frågorna och få utvärderingen direkt. 

 

UTVÄRDERA ER MOGNADSGRAD

 

Skrivet av

Viktor Lazslo

är automatiseringsexpert och har i mer än 22 års tid jobbat med att effektivisera mjukvarutestning och utveckling med hjälp av verktyg, automatisering och processförbättringar både internationellt och i Sverige. Viktor har omfattande kunskaper inom systemutveckling och programmering samt i att ta fram verktyg för funktionella- och prestandatester.

Prenumerera för mer nyheter och inspiration